Уважаеми читатели на Gol.bg, продължаваме да ви представяме рубриката ни "Фен зона".

В нея ще имате възможност всеки един от вас да напише/изкаже вижданията си по важен за него спортен/футболен въпрос. 

Сега е моментът да излеете мъката и възхвала за любимите си отбори и личности.

Днес публикуваме нов материал на Георгиев Пърев, който отново прави коментар за между ЦСКА и Копенхаген от Лига Европа.

 Изпращайте вашите материали на info@gol.bg.

09.08.2018г., пръскащи се по шевовете сектор "Г" и "В", на 70℅ пълен сектор "А". Хора от секторите биват изтласкани към иначе затворените за фенове, тъй наречени – "Лъвчета". Над 25 000 продадени билета. Пик на отпускарския период.

Ясно е – червената общност е по-обединена от всякога. "Стадионът целият червен" и всички, без изключения, запяват като един! Не се наблюдава "фенски", "по-фенски" и "най-фенски сектор".

Мачът започва, ЦСКА не отстъпва пред иначе по-класния отбор на Копенхаген и в 15-тата минута след убийствена контраатака виждаме нещо много познато – Десподов асистира на централния нападател, в случая – Ма уридес и... ГОЛ! Няма такава радост – непознати прегръщат непознати. Всичко върви по план за "армейците", но започва да се забелязва нещо – всички сектори периодично освиркват съдията, който видимо толелираше датчаните от минута първа на мача. Е... стигна се и до 41-ата, когато Барт Вертентен показа директен червен картон Чорбаджийски за първото му нарушение в мача – удар без топка. Да, глупава проява на централния защитник на "червените", но за умисъл не може и да се споменава, когато и двамата следят топката във въздуха. Ръката на Чорбаджийски се отплъзва от хлъзгавото рамо на чернокожия футболист. Мисля си, единственото, което спаси съдията, бе фактът, че ЦСКА играе в Лига Европа. Хора от секторите се спуснаха към ниските огради, полиция и охрана отсъстваше, за да ги спре. Умът надделя – по-добре българският отбор да отпадне заради съдията, отколкото фенове да нахлуят и години наред Европа да е само мираж, без право на замяна.  Край на първото полувреме – 1:0 за ЦСКА. Съдията бива изкаран от стадиона с щитове, проглушен от освирквания.

Очертава се много трудно второ полувреме. Копенхаген атакува с пълна мощ, но не успява да създаде положения. 64-а минута – убийствен удар в горния ляв ъгъл на вратаря изравнява резултата. ЦСКА не успява да мине дори центъра. 15-тина минути по-късно, Кирил Десподов, играещ вече като десен бек, се озовава очи в очи срещу играча на Копенхаген, датското крило се справя, преминава покрай крилото на българския отбор и след нежно докосване от Десподов – пада. Не му трябваше много на човекът с жълт екип – дузпа. Гол на Кодро и 2:1 за Копенхаген. Мачът докрая се доиграваше. Някой би си помислил, че стадионът се е изпразнил. Нищо подобно, всяко следващо отсъждане на съдията, всеки гол на датчаните всякаш мотивираше верните фенове и те запяваха все по-силно и задружно. Край на мача.

Футболистите на ЦСКА минават през сектор "А" и "В", за да получат това, което им бе предложено – безрезервна любов. Ето ги и пред сектор "Г". Зазвучават песни като : "Няма да се предадем", "Още от дете" и, разбира се - "Винаги верни". На 9-и август футболът не победи, остана неприятен привкус от съдийски отсъждания. Едно е ясно – ЦСКА е по-силен отвсякога, както на трибуните, така и на стадиона – поне за последните 10 години.

На всички е ясно, че "армейците" надали ще отстранят Копенхаген, но с винаги верните фенове и текущото подобаващо управление на клуба – ЦСКА рано или късно ще се върне там, където принадлежи - на шампионското място.

Материал на Габриел Георгиев Пърев