Уважаеми читатели на Gol.bg, продължаваме да ви представяме рубриката ни "Фен зона".

В нея ще имате възможност всеки един от вас да напише/изкаже вижданията си по важен за него спортен/футболен въпрос. 

Сега е моментът да излеете мъката и възхвала за любимите си отбори и личности.

Днес публикуваме материал на Габриел Пърев, който прави оценки анализ на ЦСКА след двата мача с Лудогорец.

Изпращайте вашите материали на info@gol.bg.

 

На 3-ти и 6-и април се изиграха двата мача между ЦСКА и Лудогорец, които щяха малко или много да предопределят изхода от турнира за Купата на България, както и вероятен шампион в първенството. Всичко зависеше от двата тима.

За 2 месеца работа в ЦСКА, Любослав Пенев, който дори не проведе зимната подготовка с отбора, показа, че е способен на много. Безобразният ЦСКА, който на моменти се затваряше дори срещу слабите отбори след като поведе, изчезна.

Нямам спомен "армейците" някога да са надигравали толкова категорично Лудогорец в три от четири изиграни полувремена. Вероятно част от феновете на ЦСКА бяха скептично настроени преди предстоящите мачове с "орлите" след посредственото представяне срещу Черно море и измъчената победа с 1:0.

И все пак победа с характер и воля, които отсъстваха при Нестор Ел Маестро. Истината е, че Любо Пенев и ЦСКА си бяха свършили работата перфектно. В близкото минало беше немислимо ЦСКА да играе агресивно срещу Лудогорец от първата минута, да пресира и изцяло да обезличи "зелените", дотам, че те да имат само едно чисто положение за цял мач.

И така в първите 3 от 4 полувремена изиграни между двата отбора. Все по-уверено "червените" крачат към Купата на България, а точката спечелена срещу Лудогорец за първенството осигури много ценно време на отбора за здрава работа. Време, за което Пенев говори непрестанно, а то се отплаща с всеки изминал мач.

Точно този ЦСКА чакахме. ЦСКА с характер, агресивен, желаещ победата, борещ се за всеки метър от игралното поле. Същият ЦСКА, който събра хиляди фенове в Разград, които задават темпото на фен обществото в България.

Вярвам, че ако физическата подготовка на НЕМ не е толкова катастрофална, колкото играта на отбора при него, то ЦСКА има всички шансове за дубъл. А дали ще стане? Отново времето ще покаже.

Габриел Пърев, специално за Gol.bg