Уважаеми читатели на Gol.bg, продължаваме да ви представяме рубриката ни "Фен зона".

В нея ще имате възможност всеки един от вас да напише/изкаже вижданията си по важен за него спортен/футболен въпрос. 

Сега е моментът да излеете мъката и възхвала за любимите си отбори и личности.

Днес публикуваме материал на Милко Генов, който смълчава критиците на почти сигурния нов шампион на Англия - Ливърпул.

Изпращайте вашите материали на info@gol.bg.

 

Наложеното извънредно положение заради пандемията с коронавируса доведе и до крайни ограничителни мерки, една от които беше да се спре любимия на всички футбол.

Изникна въпросът какво ще става с настоящия сезон - ще продължи ли в един момент или ще приключи. При втория сценарий имаме две подточки - класирането навсякъде остава в днешния си "замразен вид". Или... класирането се анулира.

Разбира се, че последният вариант дойде като идея от хора и генерално - клубове, които ядоха доста шамари този сезон. В Англия се появи предложение за анулиране на сезона от Тотнъм, Уест Хям, легенди на Манчестър Юнайтед, фенове на Евертън...

Мирише, нали? Направо смърди. Омразата към Ливърпул е толкова голяма, че мечтата на една не малка част ултраси, футболисти, легенди (Рио Фърдинанд, Гари Невил) и шефове е сезонът и резултатите от него да бъдат ликвидирани. 

Целта е една - кралят на джунглата да не получи короната си. Ливърпул изигра шеметен сезон и води с фантастичните 25 точки на шампиона Манчестър Сити, който спечели общо 198 точки в предишните две кампании. Сега "отрядът за екзекуции" на Юрген Клоп се нуждае максимум от два успеха в девет мача, за да подпечата логичното - първа и напълно заслужена титла от 1990 година насам.

Говори се за някакво проклятие - дали в далечното или близко минало, дали в настоящето. Не вярвам в тези неща, но Ливърпул винаги е бил мишена за завист, за жлъчна завист. Дори сър Алекс Фъргюсън си призна, че голямата му цел начело на Манчестър Юнайтед е била да изпревари Ливърпул по титли.

Не да печели титли заради своя клуб, не да покорява Европа, а да изпревари Ливърпул. Забележете - навярно най-успешният британски мениджър също е бил покосен от вируса "Мразя Ливърпул". Той остаря с тази мисъл и си тръгна едва когато "червените дяволи" вече имаха повече титли от най-великия клуб.

Едно е сигурно - COVID-19 няма да спре Ливърпул по пътя към титла №19 на Англия. Брилянтните мачове и извънземни резултати на отбора остават в аналите и няма сила на света, която може да отнеме на краля на джунглата това, което му принадлежи - короната. 

Сезонът ще се доиграе и еуфорията в града на Бийтълс ще е невиждана. Тапата на шампанското ще избухне с космическо налягане и около "Анфийлд" ще са пияни от радост, докато на други места - от мъка и злоба. Кралят е един и неговото господство едва сега започва. Крал Юрген Велики разцърка не само страхливите мишлета, но и изпадналите в паника от "червеното цунами" големи плъхове.


Милко Генов, специално за Gol.bg