Легендарният холандски вратар Едвин ван дер Саар ще възобнови кариерата си на 45-годишна възраст, пише Voetbal in de Bollenstreek.

Бившият страж на Ювентус и Манчестър Юнайтед ще пази за любителския клуб Нордвейк, където се е подвизавал в младежките си години.

Ван дер Саар окачи ръкавиците през 2011 г. след финала в Шампионска лига между "червените дяволи" и Барселона, спечелен с 3:1 от каталунците на "Уембли". На 3 август същата година той направи своя бенефис, на който присъстваха куп звезди на световния футбол.

Вратарят на Нордвейк Мустафа Маре Зине обаче получи контузия, което накара Ван дер Саар отново да застане под рамките. Той ще пази в мача срещу Йодан Бойс, като е получил специално разрешение от Футболния съюз на Холандия отново да се появи на терена.

"Ван дер Саар още поддържа топли отношения с нашия клуб и винаги е бил до нас. След известно време размисъл, се съгласи да ни помогне в срещата с Йодан Бойс. Много съм доволен, че Едвин ще ни помогне", каза директорът на Нордвейк Питър Винк.