Най-скъпият футболист в историята – Неймар, е посъветвал ръководството на ПСЖ да избере Луис Енрике за нов треньор, съобщава Paris United.

Настоящият наставник на френските богаташи Унай Емери е поставен под огромно напрежение заради отпадането от Реал Мадрид на 1/8-финалите в Шампионска лига и се смята за сигурен пътник от "Парк Де Пренс" след края на сезона.

Световните медии спрягат един куп имена за негов заместник, като освен Лучо, това са още Антонио Конте (Челси), Макс Алегри (Ювентус) и свободният Карло Анчелоти.

Неймар, който е като бог в Париж, обаче настоява за треньор да бъде избран Енрике. Двамата се познават отлично, след като работиха три години заедно в Барселона и спечелиха всички възможни трофеи.

Капитанът на ПСЖ Тиаго Силва обаче е за кандидатурата на далеч по-опитният Карло Анчелоти. Италианският тактик води "принцовете" от 2011 до 2013 г., след което напусна в посока Реал Мадрид.

Анчелоти е смятан за специалист в Шампионска лига, след като я е печелил два пъти с Милан и един път с Реал. Именно триумф в най-силния клубен европейски турнир е голямата мечта на катарските шефове на ПСЖ.