Португалският ветеран Пепе отбеляза своя мач номер 100 за националния отбор с гол във вратата на Хърватия. Контролната среща, противопоставила европейските шампиони от 2016-а година и световните вицешампиони от 2018-а завърши 1:1, но Кристиано Роналдо не игра за домакините, тъй като тренира по индивидуална програма в Торино.

Хърватия излезе напред в резултата още в 18-ата минута чрез Иван Перишич, един от петимата в стартовите 11, които бяха участвали и на финала в Русия. Той се разписа, след като открадна рикоширала топка от защитата на домакините.

Пепе, който в този мач носеше и капитанската лента, изравни 14 минути по-късно, след като прати топката с глава в мрежата след центриране на Пици. И докато Роналдо получи почивка, то своите първи мачове за Португалия записаха Серджо Оливейра и роденият на остров ао Томе Жедсон Фернандеш, появявайки се през второто полувреме.

Вратарят Даниел Субашич и централният нападател Марио Манджукич обявиха, че се оттеглят от националния отбор, докато Иван Ракитич получи почивка.