Ал Аин от Обединени арабски емирства сензационно ще играе на финала на световното клубно първенство, след като в полуфинален сблъсък надигра шампиона на Южна Америка Ривър Плейт след изпълнение на дузпи.

Редовното време и продълженията завършиха при равенство 2:2, а при дузпите домакините на турнира реализираха и петте си изпълнения, докато за Ривър пропуск направи Енцо Перес.

Ал Аин поведе още в 3-а минута с попадение на шведския национал Маркус Берг, който отклони с глава топката във вратата след центриране от корнер.

Аржентинският гранд реагира бързо и обърна развоя в своя полза с два бързи гола на колумбийския нападател Рафаел Боре. Той изравни в 11-а минута с добавка след шут на Лукас Прато, а пет минути по-късно изведе Ривър след пас на Мартинес.

Ал Аин възстанови равенството в 51-а минута, когато бразилецът Кайо проби в наказателното поле и с удар по тревата не остави шансове за вратаря на аржентинците. В 69-а минута Ривър получи право да изпълни дузпа, но Гонсало Мартинес разтресе горната греда.

Равенството се запази в редовното време и продълженията и изходът от мача бе решен след изпълнение на дузпи. Фаталният пропуск за Ривър Плейт направи Енцо Перес, който не успя да преодолее вратаря и Ал Аин спечели с 5:4. В другия полуфинал днес Реал Мадрид ще играе с японския Кашима Антлърс.