Бившият капитан на Барселона и настоящ футболист на японския Висел Кобе Андрес Иниеста се извини, след като беше обвинен в расизъм.

Испанският полузащитник публикува снимка в Инстаграм, на която отбелязва Богоявление в компанията на свои приятели. На фотоса Иниеста и неговите гости са облечени като персонажи от Евангелието, включително и мъдреците от изток, които носели дарове на Исус. Но двама от тези мъдреци бяха с боядисана в черно кожа, което отприщи вълна от критики.

"Присъствието на Тримата царе принадлежи на културата на нашата страна. Това е дългогодишна традиция. По този начин, ние празнуваме този вълшебния ден от годината с децата си. Така всяка година прави семейството на Иниеста. Искаме да уточним различията, възникнали поради снимката, на която трима души са облечени и нарисувани като царе от Изтока - Мелхиор, Каспар и Балтазар. Това се случва в повечето паради и събития в Испания в този ден. Андрес по никакъв начин не е искал да обижда никого с тази снимка, която изобразява нещо страхотно в Испания. Той се извинява на хората, които са били засегнати", се казва в изявление на семейството на Иниеста.