Етър Велико Търново продължава с активността си на трансферния пазар, като днес главният мениджър Красимир Балъков представи футболист, продукт на школата на испанския гранд Барселона.

Младият 19-годишен талант от "Ла Масия" се казва Аласана Мане - полузащитник от Гамбия, който през последната футболна есен е играл под наем за Сабадел в трета лига, група 3. Роден е на 8 април 1998 година и е селектиран в началото в катарската Аспайър Академи, а през юли 2016-а година е привлечен в школата на Барселона.

През миналата година има четири мача за U19 на Барселона в Младежката Шампионска лига, а през 2017 г. е преотстъпен на Сабадел в Сегунда "Б" дивисион, където обаче записва само два мача и отбелязва един гол. Вече е викан и в националния отбор на Гамбия.

Сега Барселона го праща под наем в Етър ВТ със съдействието на мениджърската агенция на Лъчезар Танев. Висок е 170 см, играе с левия крак и е центърхалф.

Аласана Мане вече се присъедини към лагера на "виолетовите" в Анталия и ще играе поне поне до лятото.

"Наясно съм къде идвам, запознат съм с нещата. Благодаря на компанията на Лъчезар Танев, която ми даде възможност за този трансфер. Изключително съм доволен, че ще работя с човек като Красимир Балъков. Знам целите на Етър ВТ и ще се опитам да помогна с каквото мога", коментира 19-годишният талант.