Министърът на младежта и спорта Красен Кралев смята, че българският футбол няма проблем с уговорени мачове. Думите му дойдоха в част от изказване по темата за разменени обвинения между собствениците на трите водещи клуба Гриша Ганчев, Кирил Домусчиев и Спас Русев.

"Аз не смятам, че има нагласени мачове, за пореден път го казвам. Българският футбол е един от най-чистите", заяви Кралев в предаването "Тази сутрин" по Би Ти Ви.

"В България за миналата година имаше съмнения само за един мач, имаше подаден сигнал, и то от ниското ниво, а не от висшия ешелон", добави той.

Преди седмици Ганчев обвини Домусчиев, че "пробива" играчи, съдии и отбори и че държи футболния съюз. Самият той призна, че като ръководител на Литекс в края на 90-те години е правил същото, но е осъзнал, че това не носи никакво морално удовлетворение. 

Освен това Ганчев призова ДАНС и прокуратурата да влязат в българския футбол, като загатна за финансови злоупотреби при шампиона. Домусчиев отвърна, че Лудогорец не се притеснява от проверки.

Кралев заяви, че не бива собственици и президенти на клубове да влизат в реториката на запалянковците, защото това подкопава престижа на футбола. "Ако има обвинения, нека се кажат. Има си съответния ред, по който да се проверят", добави министърът на спорта, цитиран от "Дневник".