Димитър Бербатов призна в интервю пред “Диема спорт”, че престоят му в Манчестър Юнайтед е върхът в кариерата му и той с много емоции си спомня за всичко, което постигна на “Олд Трафорд”. Благоевградчанинът коментира и въпроса дали има шанс да завърши кариерата си в България, но той заяви, че няма подобно намерение.

“Мислил съм да се завърна в Бълтария заради любовта към играта, заради феновете, но прецених плюсовете и минусите и си казах, че може би не бива. Прецених всички фактори, включително и условията. Обичам да отивам на мач за кеф, а тук не е така. Когато си свикнал на хубаво е трудно да отвикнеш. Познавайки себе си, знам, че имам големи изисквания, а от това може да се появят проблеми".

"От друга страна и никой не ме е търсил. Изключвам Берое. С тях имахме разговори, но прецених, че не бива. Иначе ми е минавало през главата. Това са нормални неща. От ЦСКА никой не ме е търсил. По тази логика и от Леверкузен трябваше да ме потърсят. Всичко е нормално, футболът е бизнес и няма място за сърдене”, смята Бербатов.

Макар да е без отбор вече доста време, Берба все още не е обявил официално край на кариерата си.

“Едва ли има футболист, който просто така казва край. Всеки живее с илюзията, че може още, но истината е, че вече не можеш да правиш това, което си правил преди години. В днешно време всичко се обявява в социалните медии. И при мен наближава този момент ще трябва и аз да го кажа”, призна голаджията.

Той коментира и най-тежкия си момент в своята кариера, когато не попадна в групата за финала в Шампионската лига срещу Барселона.

“Трябва да намериш сили да преживееш тази ситуация. Така е преценил сър Алекс, така е направил. За мен бе тежко и неприятно. Не смятам, че заслужавах подобно отношение и му обясних как се почувствах. Бе неочаквано, но се случи. Известно време си задавах въпроси и изразих мнение, че това бе грешка. Сър Алекс също по-късно призна това. Но не можем да се върнем назад".

"Това, което изживях в Манчестър Юнайтед бе страхотно. Като гледам снимките и ми става готино, после тъжно, усмихвам се, но вече всичко е свършило. Мога само да си спомням какво беше. Животът обаче продължава. Това бяха върховните моменти в кариерата ми. Борих се много за това. Винаги има емоции, когато човек поглежда назад и си спомня какво е постигнал”, допълни още благоевградчанинът.

Накрая той говори и за ситуацията в националния отбор и шансовете му за класиране на европейското първенство.

“Имаме добър отбор и силен колектив. Момчетата се стараят и правят каквото могат. Амбициите са големи и всички искат да се повтори това от 1994-а, но то може и никога повече да не се случи. Хубчев е направил добър отбор, момчетата дават всичко от себе си. Няма как да побеждават във всеки мач, но когато се раздаваш на терена, това се оценява от всички”, завърши Бербатов.