Най-добрият голмайстор на националния отбор по футбол Димитър Бербатов, представи преди седмица своята автобиографична книга. В 500-те страници на "По моя начин" Бербо разкрива личният си свят и сподели в студиото на "България сутрин", че книгата е писмо към всички, които са негови почитатели и почитатели на футбола. 

"Всеки може вътре да прочете, да се припознае в някоя от историята. Гаражите бяха много важна част от моето детство, като врата служеха. Може да научи всеки нещо от книгата", разкри Димитър Бербатов пред Bulgaria ON AIR.

Бившият футболист каза, че в страниците на автобиографията му хората ще открият как той е успял да постигне върховете в своята кариера, защото е държал на принципи, които си е изградил по време на пътя към най-високите нива на футболната игра. 

"Ако искаш да си най-добрият, трябва да победиш най-добрия. Трябва да се съревноваваш с най-добрите. В книгата го казвам - конкуренцията ме е движела", сподели още той. Бербатов беше категоричен, че книгата му няма да е полезна само на млади футболисти, а на всеки човек - дори да не е спортист. 

"На асфалта в Благоевград, там се формираше всичко, в махалата на прашния път. За мен това бяха моите терени, падаш - коленете текат, но ставаш и продължаваш", разказа още той. 

Бившият нападател на Манчестър Юнайтед говори и за живота след края на кариерата като футболист, като сподели, че без план и без да знаеш какво правиш след това, може човек да се почувства изгубен.

Той допълни още, че се готви за бъдещите си начинания, но няма да ги започне докато не е напълно уверен и убеден, че е готов за тях - независимо дали става въпрос за треньорска дейност или ръководна длъжност в българския футбол.

Вижте видеото с целия разговор