Вчера ви съобщихме за масов бой между футболисти, публика и съдия по време на мач от регионалната група между "Сокол" (Самораново) и "Марек 1919" (Дупница).

Ето и разказите на хора от отбора на Марек:

"При 2:1 за нас около 70-ата минута след груб фаул срещу моя съотборник Марио Златанов, извършен от защитник на Самораново, нормална реакция от нашия щаб да поискаме червен картон. Без провокация вратарят на Самораново нападна брат ми с юмруци. Нахлуха поне 30 човека от публиката на Самораново, започнаха да го налагат зверски, той се опита да избяга, но го настигнаха. Свалиха го на земята и го пребиха", разказа Васил Караколев - брат на Георги Караколев.

Пред репортер на Bulgaria ON AIR той изрази съмнения, че от Самораново са били финансово стимулирани да спрат "Марек 1919". Гостите са очаквали груба игра, но не и да бъдат бити. Задържани са двама от нападателите на Георги Караколев, а от "Марек 1919" ще подадат жалби и ще си търсят правата си по законов път.

"Той е с два много големи хематома в главата, сериозни наранявания по тялото. В момента е обездвижен и на системи. Един-два пъти е губил съзнание. От 3 години и половина не е активен съдия в професионалния футбол. Никога не е имал проблем с нито един от отборите. Даже клубовете го търсиха, защото му имаха доверие", сподели бащата на пострадалия - Роман Караколев за зрителите на "България сутрин".

Той се е намесил, вклинявайки се в озверялата група, която бие сина му. А при мелето е пострадало и момиче, което снима мачовете на "Марек 1919". Телефонът ѝ е отнет и счупен. "Агресията идваше от другия отбор, от наша страна нямаше такова нещо. Очаквахме такова нещо там", каза футболистът на "Марек 1919" Марио Златанов.