Десният защитник на българския национален отбор Страхил Попов прави един от най-силните сезони в кариерата си. Освен, че изработи и четирите гола за България у дома в Лигата на Нациите, Попов е и несменяем титуляр в турския Касъмпаша.

В момента отборът на благоевградчанина е на 2-о място в турската Суперлига с 25 точки, на 5 от лидера Истанбул Башакшехир и на точка пред Галатасарай. Ако запази класирането си или завоюва участие в Лига Европа през първенството отборът на Попов ще постигне исторически успех.

До тази година Касъмпаша никога не се е нареждал нa по-високо място от 6-ото в Суперлигата. Това се е случвало два пъти- за последно през 2015-а година. В понеделник им предстои много тежко градско дерби с Фенербахче, който се намира в трудна ситуация- на 15-о място, точно над зоната на изпадащите.

"Важен мач за нас, както и за Фенербахче, които тази година се представят слабо в първенството. Но все пак това е един от най-големите клубове в страната и имат страхотни играчи, така че очаквам много тежък мач, заяви Страхил Попов за БТА.

"Наистина правим страхотен сезон, играем добре. Разбира се, направихме и някои грешки, защото загубихме точки у дома. Това са точките, които напрактика трябва да си спечелим", казва още един от най-агресивните крайни защитници.

Статистиката на турската федерация показва, че Страхил Попов няма големи амплитуди в пробягания километраж и поддържа едно и също ниво от началото на сезона до момента. Това показва правилна подготовка, която да го остави свеж до последните мачове преди прекъсването за декемврийските празници. Общо седем футболисти заедно с българина са играли по 90 минути във всички 13 мача от началото на първенството за клуба от Босфора.

От този сезон старши треньор на Касъмпаша е Мустафа Денизли- истинска легенда в Турция, а и за феновете на Фенербахче, така че срещата в понеделник ще бъде по-специална за него. "Бях чувал и преди да дойде в нашия отбор, че Мустафа Денизли е много добър треньор. Той е голямо име в турския футбол. Предишният ни треньор Кемал Йоздеш също е много добър. След пристигането на Мустафа Денизли нещата станаха на още по-високо ниво. Щастлив съм да играя под неговото ръководство и да играя за отбора, казва още Попов.

Бившият футболист на Пирин 2001 и Литекс (Ловеч) смята, че клубът му е един от тези, които работят на най-високо професионално ниво в турската Суперлига и това дава спокойствие на всички. Вероятно нашата база е най-добрата в турския елит.

На въпрос дали целта на Касъмпаша е да играе в Европа, футболистът заявява: "Ние искаме да продължим така, както играем и до момента до края на сезона. Когато работиш здраво, няма начин да не постигнеш целите си".