Президентът на Славия Венцеслав Стефанов говори пред медиите след успеха на "белите" над Черно море с 3:2 в Първа лига. Той коментира и нападките на Любо Пенев към БФС.

"Направили сме терен за чудо и приказ, изкуствени терени, осветление, всичко. Вярно, стадионът ни не е такъв, какъвто ни се иска. Дай Боже да съберем пари и да не сме длъжници с по 20-30-50 милиона, а със средствата, които съберем, да направим хубав стадион. Утре, когато ни няма мен и моите колеги, не искаме Славия да остава със сума ти милиони задължения. Победихме днес, да. По-добре късно, отколкото никога. Второ, характер не се гради с един-два мача. Изпускаме много голове, допускаме грешки, което ни изигра лоша шега. Нашите положения бяха в пъти повече, спрямо тези на Черно море." 

"Боби Михайлов е виновен на Любо, че е загубил във Варна ли? Той Боби е виновен за всичко! Даже и за земетресението във Филипините. Да е жив и здрав Любчо, само това му желая, другото си е за негова сметка. Предполагам, че ако той беше президент на БФС, тук щеше да има 20 000 души, футболът щеше да бъде на изключително ниво. Щяхме да играем поне финал в Шампионската лига или да сме в групите на Световно първенство. За съжаление обаче не е той. Иска му се на момчето, ама трудно ще му се получи. Не смятам, че той е точният човек за президент на БФС."

"Предполагам, че когато Боби някога се откаже, ще дойде някой общественик, ерудиран, интелигентен човек, без клубно пристрастие - да не е левскар, цесекар или славист. Не е задължително начело на БФС да е човек, който е играл футбол. Бербатов да ни оправи футбола? Оооо, аз съм сигурен. Там вече със сигурност. Те оправиха Берое, сигурно и Бербата може да оправи. Дайте да не си говорим глупости. Нито Бербатов, нито Любо Пенев, могат да направят повече от това, което прави Боби Михайлов. Даже те и толкова не могат, но меракът умира последен, нали знаете! Не искам да казвам за какво", каза Венци Стефанов пред медиите.