Вчера се изиграха последните срещи от редовния сезон на Първа лига и станаха ясни отборите, които ще попаднат във всяка от двете групи във втората осмица на Първа лига.

В Група "А" ще са тимовете на Етър, Ботев (Враца), Витоша и Верея. В Група "Б" са отборите на Локомотив (Пловдив), Славия, Септември и Дунав.

Както е известно, първите два отбора от всяка група ще продължат битката за баража, който може да осигури място в Лига Европа, а останалите тимове ще водят борба за оцеляване в Първа лига.

В Група "Б" почти няма да има интрига, тъй като Локо Пловдив и Славия имат аванс от поне 12 точки пред Септември и поне 13 пред Дунав.

В Група "А" Етър е на 15 точки пред Витоша и на цели 34 пред Верея. Тук борбата ще е единствено за второто място, за което ще спорят Ботев Враца и Витоша. Врачани имат преднина от шест точки пред "тигрите".

В първата шестица ще са отборите на Лудогорец, ЦСКА, Левски, Ботев Пловдив, Черно море и Берое. Лудогорец влиза в плейофите за титлата с пет точки преднина пред ЦСКА и осем пред Левски.

Класиране на Първа лига - редовен сезон: