Етър победи лидера във втория футболен ешалон Царско село с 3:1 като гост в контролна среща.

Още в първите минути на мача възпитаниците на Красимир Балъков поведоха. Крум Стоянов центрира от фланга и таранът Иван Петков с глава насочи топката в мрежата. Малко след това домакините изравниха за 1:1, но до почивката Етър отново поведе с красив гол на Крум Стоянов. Защитникът предприе самостоятелен пробив от центъра, премина през защитата на съперника и се разписа.

В 52-ата минута великотърновци стигнаха и до трето попадение. Милчо Ангелов пусна топката пред опразнената врата към Даниел Младенов, който засече в мрежата. До края и домакините имаха възможности, но защитата на Етър не допусна изненади и промяна на резултата не последва.

"Виолетовите" се прибират днес във Велико Търново и от началото на следващата седмица започват целенасочено да се готвят за трите поредни домакинства - на 29 март и 5 април срещу Верея и Ботев (Враца) в първенството на Първа лига и за чакания с интерес четвъртфинал за Купата на България срещу Локомотив (Пловдив) на 2 април от 18:30 часа на стадион "Ивайло".