Президентът на Славия Венци Стефанов за пореден път разкритикува родното ни футболно първенство и най-вече методите на неговото провеждане.

"Абсолютно неадекватен формат на първенството. Виждате какво се получава - 5-6 отбора не играят за нищо. Първите четири от шестицата играят за нещо, а другите не играят за нищо. Провеждат се мачове по никое време - петък, понеделник... от 14 часа, от 20 часа. Не знам това как помага на футбола. Бяха измислени идиотски промени".

"Тази формула е провал. Как може цял сезон да падаш и накрая с една победа да се спасиш (б.р. - визира Витоша (Бистрица) от миналия сезон). Трябва да мислим за футбола, и без това сме цъфнали и вързали. Правим си експерименти".

"Павел Колев доведе разни холандците ли са, белгийци ли са, не ги знам. Тези, които измислиха формата на първенството. БФС им даде 50 хиляди евро. И защо, след като можехме сами да видим как е в Холандия или Белгия".

"Същата работа като онзи съдия от Франция - Марк Бата. Нещо да е помогнал на българското съдийство? Само се разхождаше с Илонка Джалева по семинари - нагоре, надолу."

"В това първенство на максимум играят първите 3-4 отбора и последните два-три. Другите са като пълнеж в този формат", заяви Стефанов пред Блиц.