Легендата на българския футбол Христо Стоичков ще представи официално биографичната си книга "Христо Стоичков - Историята" на 28 юли тази година в зала "Арена Монбат" в Русе. Това съобщиха от общинската управа в града. 

Директорът на общинската дирекция "Култура и образование" Ирена Петрова обясни, че събитието ще бъде съпътствано с изненади за публиката и за самия Стоичков. Те са подготвени от 100 деца от русенските детски градини, които ще пресъздадат моменти от най-големия успех на националния ни отбор по футбол на Световното първенство в САЩ през 1994 година. 

За доброто настроение на публиката ще се погрижат също Иво Райчев и Димитър Туджаров - Шкумбата. Организатори на събитието са издателство "Софтпрес", община Русе, общинската фондация "Русе - град на свободния дух", със съдействието на "Арена Монбат".

Билети ще се продават на касата на зала "Арена Монбат", както и в мрежата на "Eventim". Цената е 25 лева, като в нея е включена като подарък и книгата "Христо Стоичков - Историята". Организаторите са предвидили и специални билети за възрастен с дете до 12 години, за което входът ще е безплатен.