Вчера в присъствието на специалните ни гости – г-н Ивайло Рачев – организатор на събитието, италианските треньори от Академията на AC Milan – Варио Перели, Дамиано Мороти, Лука Гориети, Фредерико Мазола, деца и родители, Михаил Атанасов – управител на „Тракийски хотелиери“  - даде официалния старт на първия за град Панагюрище лагер от поредицата на Milan Academy Junior Camp – Bulgaria.

Както сред участниците, така и сред специалните гости бе и Мерт Дормуш – талантливото дете от Ловеч, участвало вече в два лагера на Milan Academy Junior Camp, което бе поканено специално от треньорите на AC Milan на проби в Милано. Той вдъхна кураж на новите участници, казвайки им да бъдат силни и да следват мечтите си.

Кампът започна с церемония по случай откриването и раздаване на екипите, специално доставени за всеки един от участниците. Веднага след това се състоя първата тренировка, която винаги е най-вълнуваща. 

Всеки е там с цел да се забавлява и да научава нови техники във футбола от истински специалисти, но все пак голямата награда никак не остава на заден план. Най-добрите деца получават уникалната възможност да заминат за Милано през 2020г., където да се изправят срещу свои връстници от цял свят в ежегодния Milan Camp Day.

Milan Academy Junior Camp Bulgaria е част от глобалната инициатива на най-титулувания отбор през последните 50 години за развитие на деца таланти по целия свят.

В лагерите в България през 2018 година участие взеха над 260 деца, а през 2019 в трите предстоящи издания, организаторите от Milan Academy Junior Camp Bulgaria очакват повече от 300 деца от България и чужбина.  

Специални партньори на събитието са Таяранджет, както и минерална вода „Хисар“ и ядки „Детелина“, които ще осигурят здравословни награди за децата.

Само след броени дни Milan Camp отива в Несебър, където следват две издания на лагерите от 2-ри до 7-ми юли и от 6-ти до 11-ти август. Повече информация можете да намерите на официалния сайт на Milan Academy Junior Camp Bulgaria – www.milanacademyjuniorcamp.bg.