Един от най-добрите български треньори Димитър Димитров-Херо остро разкритикува родния футбол. Бургазлията говори за това как пребори рака преди години и за семейството си, но също и за футбол.

Херо призна, че се е чувствал по-щастлив като наставник на по-малките отбори, които е водил у нас заради отношението, което е получавал там, а след това заговори и за признанието към него в Русия, Саудитска Арабия и Казахстан, където също е работил. Специалистът обобщи, че треньорската професия в България не е оценена.

"Самите ние сме виновни с отношение към ръководителите. Трябва да можеш да казваш "не", не трябва да се съгласяваш с всичко само за да останеш на работа. Аз винаги съм си отстоявал принципите и това ми е струвало много неприятности", заяви Димитров.

Той посочи причините за упадъка на българския футбол и подчерта, че проблемите са и в отношението на самите играчи, както и на държавата към спорта.

"Не съм убеден, че срещата при Бойко Борисов с босовете на българските грандове ще има резултат. И преди е имало такива, но... Дълбоко се съмнявам, че има феърплей в родния футбол".

"Бил съм свидетел на много грозни и подсъдни неща. Опитвал съм се да се боря с тези неща и съм бил наказван за това", каза още Херо.