Мнения след мача от 4-ия кръг на Първа лига между Берое и Дунав (Русе), завършил 2:0:

Александър Томаш, треньор на Берое: Футболът е магия и съм доволен от трите точки. Не съм доволен от играта, беше най-слабият ни мач. Победата беше на всяка цена, но аз не обичам тези мачове. Нищо в живота не е на всяка цена. Създаваме положения, но пропускаме с лека ръка. За кой ли път създаваме положения, но пропускаме.

И с Лудогорец, а за Арда да не говорим- създаваме много голови положения, но трябва да ги забравим тези мачове. Другото, което не ми харесва е, че пред нашата врата има много ситуации, което да не се допуска.

Ако подценяваш ситуации във футбола, означава, че подценяваш ситуации в живота. Ако е така, не искам да го мисля. С Арда играем с 10 човека и знаем, че трябва да дадем повече. А защо не го правим като сме с 11? Това е манталитетът. Трябва да се промени този манталитет.

Томаш беше попитан каква е ситуацията около изгонването на естонския футболист Никита Баранов. На което той отговори така: Аз бях човека, който най-много искаше Никита Баранов да е в отбора. Това е човек, който има 95 процента успеваемост в пасовете.

Но в тази ситуация, която се случи, най-правилно за нас, за отбора е той да не бъде при нас. Като качества той може да играе на много високо ниво, много добър футболист. Но не може да приеме нашата балканска действителност. Една загуба, която преживя с нас, беше истински шок миналата година. Той не може да носи такова напрежение, за него това е непонятно."