Юношеският национал на България Ияд Хамуд ще продължи кариерата си в ливанския отбор Ал Ансар (Бейрут), който е завършил на 2-о място през миналото първенство. Роденият през 2001-а година Хамуд сам се похвали в социалните мрежи с трансфера си, като позира с фланелката на отбора.

Договорът на футболиста е за 5 години. Ал Ансар, освен на 2-а позиция през миналото първенство, в исторически план има 13 титли на тази държава от Близкия Изток. Така Ияд Хамуд се завръща в родината на баща си Омар, а и където самият той е отраснал като малък.

Ияд Хамуд изкара две години в школата на английския Шефилд Уензди, като в последния сезон отбеляза и 13 гола. Но от клуба не му предложиха професионален договор. В България той играе в школата на Локомотив (Пловдив), като на 15 години прави дебют с мъжкия отбор. Но след това в продължение на две години и половина записва едва три мача във всички формации по решение на тогавашния старши треньор.

Като малък е бил на проби в Арсенал и Стоук Сити, като скаутите на двата отбора лично идват в България да го наблюдават. Преди седмица пък изкара тестове в Брентфорд, но явно изборът му е бил да отиде в Ливан.