Плеймейкърът на Локомотив (Пловдив) Георги Илиев стана играч №1 на 11-ия кръг в efbet Лига, като тази награда е втора за него през този сезон. 38-годишният халф вече е рекордьор по брой изиграни мачове в елита на българския футбол с 455 срещи зад гърба си, изпреварвайки с досегашния лидер Марин Бакалов (Ботев Пловдив, ЦСКА и Спартак Пловдив).

"Радвам се, че съм полезен на Локомотив. Тази награда ме прави щастлив, аз затова и дойдох на Лаута, за да бъда полезен на отбора си. С Христо Бонев говорим доста за отказването ми, но решението съм го взел отдавна и никой не може да ме разколебае. Това решение е взето отдавна. Просто се радвам, че съм от полза на клуба, започна Илиев.

"Всеки си има праг, може би и аз бих могъл да играя още. Но всеки футболист трябва да си даде сметка кога почва да тежи на фенове и съотборници. Но има много по-важни неща от това да играя 1-2 години. Никога цифрите не са били важни за мен. Щом съм желан, аз се чувствам поласкан. Но с годините човек става по-бавен, динамиката се променя, но решението ми е взето отдавна. Но това е животът- футболът върви напред, годините си вървят. Естествено, че опитът ти помага много. Повече познаваш тялото и организма си и така ти е по-лесно".

Халфът беше попитан и на какво се дължи доброто състояние, в което се намира Локомотив, както и дали имат шансове за титлата.

"Аз съм от 4 месеца в отбора и това, което виждам, ме кара да съм оптимист. Момчетата работят прекрасно и уважават футбола, което е най-важното. Но имаме предпоставките да сме на едно добро място. Дали сме претендент за титлата? Всеки знае кои са претендентите, ние работим да си вдигаме нивото и не се превъзбуждаме от резултатите до момента".

"Естествено, когато побеждаваш, очакванията се повишават. Но силният сезон на смърфовете е продължение на миналата година, когато спечелиха Купата на България. Аз не съм бил преди това, за да кажа за миналия сезон. Но това което виждам сега, изключително здраво се работи. Може би това е ключът."

След края на полусезона Илиев спира с футбола и беше попитан дали има планове. На този етап той не обяви нищо, като каза, че се нуждае от почивка след 20 години по терените. Но не очаква покана и от Черно море, който е неговият роден клуб.

"Има време докато спра, нека после си почина. Все пак 20 години съм във футбола. Не очаквам нищо от Черно море, не съм обиден на никого. Най-силният ми спомен е спечелената шампионска титла с Локомотив (Пловдив) в предишния ми период".