Венцеслав Стефанов ще се оттегли от Изпълнителния комитет на Българския футболен съюз. Президентът на Славия може и обяви готовност да помага отвън на следващото ръководство на БФС.

"Вече съм много стар човек. Мога да помагам отвън, но на този, който иска да се учи. Този, който е решил да се удави, няма смисъл да му се помага. Новото ръководство трябва да работи с държавата. Ще помагам на Славия докато мога", заяви Стефанов на пресконференция.

Той е против въвеждането на видео асистент съдия (ВАР) в мачовете от българския шампионат.

"Мишел Платини, който е голям футболист и ръководител, ни върна на футболната карта. Той каза, че ВАР е бич. Вижда се, когато е човешка грешка. Когато ние ги търсим, тогава се извършват издевателства над другите отбори", добави още Стефанов.

Шефът на Славия разкри, че има кандидати за президент и изпълнителен директор на БФС, но не иска да каже имената им толкова рано.

"Имам кандидати. Ако сега ги кажа, до юни ще им разгоните фамилията. Двамата са много коректни - мъжки и футболни хора. Честни и с достойнство, знаят езици", категоричен е Венцеслав Стефанов.

Той коментира и настоящата ситуация във футболната централа.

"Данчо (Лечков) налива масло в огъня, което не е необходимо нито за хората във футболния съюз, нито на самото първенство. Когато има безвластие, дори добре структурираните неща се развалят. (Михаил) Касабов е доста по-уравновесен, не е човек на крайностите", каза още Стефанов.