Треньорът на Берое Димитър Димитров-Херо и спортно-техническият директор на старозагорци Валентин Грудев дадоха традиционна пресконференция непосредствено преди началото на зимната подготовка.

Херо обяви имената на футболистите, с които отборът се разделя, както и плановете си за зимната селекция. Най-любопитното име, което вече няма да е част от Берое, е това на Иван Бандаловски.

Бранителят бе привлечен през зимата на 2018 г. и изигра 57 мача, в които отбеляза 2 гола. Димитров благодари на Бандаловски за съвместната им работа и му пожела успех занапред.

"Поставили сме си високи цели. Нашата цел е да влезем в първата шестица. Бандаловски напуска по взаимно съгласие. Знаете и за Ерол Елкан. Не коментирам спекулации, защото може да не ни стигне цял ден. За да вдигнем качеството и нивото на отбора, ни трябват футболисти във всички линии. Нашата цел е да направим отбора по-силен и да покажем по-добри игри в шампионата".

"Трудно можем да вземем футболисти, които искаме, заради два клуба, които надцакват всички. Насочили сме се към школата. Искаме да направим нужната селекция, за да вдигнем качеството. Финансовите параметри не са работа на треньора. Няма треньор в света, който да се съгласява с освобождаването на основните си футболисти. Длъжни сме да намерим заместник на Конте. Работи се в такъв план".

"Преди да дойда в Стара Загора, отборът нямаше агресия във фаза защита и това се потвърди. Там имаме страшно големи проблеми. Трябват ми хора с лидерски качества и повече агресия".