Футболист №1 на България за 2019 година Димитър Илиев говори пред журналистите след края на първата тренировка на Локомотив Пловдив за 2020 година.

"Чувствам се отлично, вълнението от спечелената награда не е стихнало напълно. Започваме с приповдигнато настроение, но сега следва период, който не е приятен за футболистите – тежки подготовки и натоварвания, но трябва да сме максимално готови за старта на сезона“, заяви капитанът на черно-белите, цитиран от Plovdiv24.bg.

"Трябва да си поставим минимална цел да запазим мястото, на което сме в момента. Постоянството и израстването на отбора ни задължават да гоним най-високи цели. Носители сме на Купата, целта е да я защитим. В мачовете, в които играхме срещу останалите фаворити за титла, не бяхме надиграни".

"Срещу нас срещнаха най-големи затруднения и това ни дава допълнителен стимул. Смятам, че с потенциала, с който разполага Локомотив, имаме сили да се борим за нещо по-добро през тази година. Виждате, че Локомотив се противопостави на най-силния отбор в България - Лудогорец. Спокойно мога да кажа, че сме конкуренция на шампиона“, допълни Димитър Илиев.