Мениджърът Несим Нешадов хвърли яснота върху бъдещето на звездата на Ботев Пловдив Тодор Неделев. Нешадов обяви, че шансовете на Неделев да заиграе в друг отбор през зимната пауза са твърде малки и причината за това се крие в договорена клауза между Ботев Пловдив и Майнц 05, която изтича през лятото на 2020 година.

Ако сега Ботев Пловдив продаде Неделев в друг отбор, то половината от трансферната сума ще отиде в касата на Майнц. Именно за това пловдивчани стопират бъдещи преговори поне до лятото. Мераци към неделев имат турците от Трабзонспор, както и родните ЦСКА и Левски.

"Въпросната клауза с Майнц изтича през лятото на 2020 година. Затова шефовете на Ботев ще изчакат до тогава. Сега Трабзонспор е предложил оферта, в която са включени и 20 процента от бъдещ трансфер на Тодор Неделев, а към този момент това не устройва пловдивския клуб".

"Когато клаузата с Майнц за 50 процента от правата на Неделев отпадне, тогава сделката е по-лесно да бъде осъществена", заяви Нешадов пред турския вестник "Фанатик".