Славия е на път да продаде пореден свой играч в чужбина, пише "Тема спорт". Левият бек на “белите” Димитър Велковски е пред трансфер в елитен полски тим. Интересът към него датира още от средата на декември. Очаква се до дни двете страни да постигнат окончателна договорка.

Продажбата на Велковски със сигурност ще наложи привличането на нов краен бранител. Димитър дойде на “Овча купел” през лятото на 2018 година от Локомотив (Пловдив) и веднага се утвърди като несменяем титуляр.

Днес от 15:00 часа на своя стадион столичани ще направят първа тренировка за годината. Те са последният елитен отбор, който започва подготовка за пролетния дял. От 14:00 часа старши треньорът Златомир Загорчич ще даде пресконференция, като ще бъдат представени и новите попълнения. Засега те са две - завърналият се нападател Ивайло Димитров и крилото Георги Вълчев. 

Косъма игра под наем в Етър през есента като собственост на Арда (Кърджали). Велчев идва от Ботев (Враца). В посока Враца пък пое Владислав Узунов. Славчо Шоколаров подписа с ЦСКА 1948, а свободни да си търсят нови отбори са още Илиян Мицански и Николай Дюлгеров. Давид Муньос се очаква да бъде даден под наем. Подготовка едва ли ще започне Галин Иванов, който има договорка да си търси нов тим.