Генералната репетиция преди подновяването на първенството завърши с категорична победа на Арда над Марица Пловдив с. 4:0. Двубоят се игра на стадиона в Момчилград, пред сериозно присъствие на феновете на отбора.

Още от самото начало на срещата играчите в сини екипи поставиха под обстрел вратата на пловдивчани. Първо Спас Делев в 8-та минута изпробва рефлекса на техния вратар, а малко след това и Светослав Ковачев направи същото.

В 23-та минута Румян Ховсепян се озова на един метър пред вратаря на Марица, но ударът му с глава мина над вратата. Секунди по-късно Делев изведе отлично Ради Василев, който хладнокръвно прокара топката покрай вратаря за 1:0. Последваха опасни удари на Руменов, Делев и Василев.

В 38-та минута, Руменов бе най-съобразителен в наказателното поле, засичайки топката, която рикошира в гредата покачвайки на 2:0.

След почивката отново зрителите на стадиона в Момчилград видяха доста интересни попадения. Минута след подновяването на играта, Спас Делев се оказа в чиста позиция и се разписа за 3:0. Десет минути по-късно Илиша Сам бе точен, правейки резултата 4:0. До края на мача с опасно удари се отчетоха Ахмед Осман и Александър Георгиев.