33 са новите положителни проби за вчерашния ден, като от тях са хоспитализирани 23 човека. Общия брой на досега установените заразени са 412, заяви на редовен брифинг началникът на Оперативния щаб ген. Венцислав Мутафчийски, цитиран от Dnes.bg.

Новата област е Русе, където е приет мъж, прибрал се от Австрия, където е работил в ски курорт.

В София общо има нови 21 случая за вчерашния ден, нови хоспитализирани са двама в Св. Анна, в Александровска са 19 души. В Софиямед един, в Пирогов трима, в МВР Болница 1 и 6-ма амбулаторни. В Бургас са двама - мъже на 55 и 61 г., завърнали се от чужбина, един от тях е в болница.

В Пловдив са два новите случаи - мъж на 65 г и жена на 76 г. Там има и един военнослужещ, който е в тежко състояние и е интубиран.

Нови случаи на COVID-19 има и в Добрич, където в болница са баща и дъщеря на 50 и 26 г. съответно. В Стара Загора, Хасково, Сливен, Кърджали и Перник има по 1 случай.

Излекувани са 20 души. Броят на излекуваните е 14 мъже и 6 жени. Най-възрастният излекуван е на 80 г. Средната възраст е 48.

Общо 146 човека са в болница, от които 14 са в интензивно отделение в София и Пловдив. Има сведения и за пациент в Кюстендил, който също е интубиран.

За състоянието на депутата Хасан Адемов ген. Мутафчийски заяви, че не е упълномощен да коментира състоянието му, но депутатът ще постъпи в болница, заяви началникът на щаба.