Първенствата и турнирите в Първа и Втора лига ще стартират 3 седмици, след като Националният оперативен щаб разреши подновяване на тренировъчния процес с цел клубовете да се подготвят достатъчно добре за официалните двубои.

БФС и АФЛ ще предоставят допълнителна информация, що се касае до първенствата и турнирите. Това стана ясно след днешното събрание на Изпълнителното бюро на БФС, което реши как точно ще се процедира.

„Чакаме решението на УЕФА и ще се съобразим да се изиграят максимален брой мачове. Ако приемем, че на 13 май бъде прекратено извънредното положение и УЕФА разреши първенствата да завършат до края на юли има възможност да се изиграят пълния кръг мачове".

"Всичко зависи от това кога ще бъде прекратено извънредното положение и кога Националният оперативен щаб ще разреши подновяването на тренировките“, коментира вицепрезидентът на БФС Атанас Фурнаджиев.

„На 17 април ще има Изпълком, на който ще се съберем в пълен състав. Тогава ще имаме повече яснота относно решението на УЕФА за евентуално удължаване на сезона до края на юли. Тогава ще може да дадем повече информация.“

„Най-лошият вариант, който разглеждаме към момента е да се доиграят само два кръга и полуфиналите и финалите за Купата на България. Предвид изискването на УЕФА да се изиграят максимален брой мачове всичко зависи колко голям ще бъде прозорецът.“

„Поне в началото първите мачове ще са без публика. Всички отбори са в затруднено положение. Въпрос е на мениджмънт да се говори с футболистите за намаляването на заплатите и пускането в неплатен отпуск.“

„Най-вероятно Конгресът ще бъде отложен. ФИФА отложи Конгреса, който беше насрочен за 4 юни. Той бе отложен за 23 септември. Това зависи от ситуацията с пандемията и насрочването за баражите за Европейското първенство“, каза още Фурнаджиев.