Рекордьорът по мачове с националния тим Стилиян Петров разкри, че се вижда да води в бъдеще време шотландския гранд Селтик. Стан игра за „детелините” от 1999-а до 2006-а година, когато реализира трансфер в Астън Вила. Британският Harald споменава как преди българинът е заявил, че няма интерес към мениджърството, но сега това мнение е претърпяло обрат, след като бившият полузащитник се вижда като наставник след завършването на магистърска степен по спортен мениджмънт.

„Както всеки бивш играч, когато е играл за даден голям клуб, винаги си задава въпроса „Един ден искам ли да го ръководя”? Разбира се. Това е едно от най-хубавите неща, които можеш да направиш”, отговори Стилиян на този въпрос. 

Легендарният български халф Стилиян Петров разкри, че се вижда да води в бъдеще време шотландския гранд Селтик. Стан игра за „детелините” от 1999-а до 2006-а година, когато реализира трансфер в Астън Вила. Британският Harald споменава как преди българинът е заявил, че няма интерес към мениджърството, но сега това мнение е претърпяло обрат, след като бившият полузащитник се вижда като наставник след завършването на магистърска степен по спортен мениджмънт.

„Както всеки бивш играч, когато е играл за даден голям клуб, винаги си задава въпроса „Един ден искам ли да го ръководя”? Разбира се. Това е едно от най-хубавите неща, които можеш да направиш”, отговори Стилиян на този въпрос.

Бившият колега на Петров – Нийл Ленън, сега ръководи легендарния клуб от Глазгоу. Стилиян каза, че никой не знае във футбола какви предложения могат да завалят към Ленън в резултат на впечатляващата работя, която той върши на „Селтик Парк”. 

„Сега Селтик има много добър човек като мениджър – моят бивш съотборник Нийл Ленън, който върши страхотна работа. Това е вторият му период тук, така че кой знае? Ако го попитате дали иска да ръководи Ман Юнайтед или Челси, то отговорът със сигурност ще бъде „Да”. Няма да откаже. В играта се опитваме да казваме или не неща, които правя хората щастливи, но това не значи, че нямаме амбиции. Ако искате да бъдете мениджър в Селтик, тогава ще работите за това. Ще стане ли? Кой знае? Може би да, може би не”, акцентира още българинът.

Стилиян Петров бе закупен в Селтик от ЦСКА през 1999-а година за 2,8 млн. паунда от Джон Барнс, но не мина много време преди Кени Далглиш да замени Барнс и подобряването на Стилиян стана факт. Лятото, което дойде тогава, съпътства пристигането на Мартин О’Нийл, който бе катализатор за кариерата на Петров. Той спечели най-добър млад играч на годината на шотландската лига, след като Селтик направи домашен требъл.

Петров подробно описа как бившите му мениджъри оказаха влияние върху кариерата му, главно О’Нийл, който накара Стилиян да покаже най-доброто от себе си, пише Стандарт. 

„Мартин бе този, от който наистина много научих – как да опростявам нещата, как да комуникирам с хората, какво е важно във футбола. Гордън Стархан е друг човек, който имаше акцент върху важните неща. Когато балансирате плюсовете от хората и вземете най-доброто от тях, може да се сдобиете с нещо уникално, което използвате в по-нататъшната си кариера. Неотдавна презентирах за мениджмънта кое е по-важно – да имаш по-добра комуникация с отбора си или да го управляваш по-добре на терена. Попитах наставник тогава, но няма да му споменавам името – бихте ли предпочели добрите отношения с отбора си като човек или предпочитате да сте наставник, който да е перфектен в ръководенето”, призна още Петров. Той е сочен и сред кандидатите за президент на БФС.