Софийският апелативен съд образува делото на Йордан Лечков срещу БФС. Това е станало на 29 май, сочи справка в регистъра на институцията. Делото е под номер 1522 от тази година. 

На първа инстанция - в градския съд, делото бе прекратено, като Лечков обжалва това. Лечков има претенции срещу факта, че не бе избран за временен президент на БФС след оставката на Борислав Михайлов през миналата година. 

Тогава той бе първи вицепрезидент и по устав трябваше да бъде на мястото на Михайлов. Управата обаче прецени, че в този момент Лечков бе кандидат за кмет от страна на политическа сила, което пък води до забрана да заема поста, и избра Михаил Касабов за временен шеф, след като и Атанас Фурнаджиев се отказа.

Лечков оспори решенията на изпълкома, което пък доведе и до смяната му от поста на първи вицепрезидент, който бе зает от Емил Костадинов. Все още обаче няма определена дата за заседание на апелативния съд.

Твърденията на собственика на “Септември” Румен Чандъров и главния мениджър на ЦСКА Стойчо Стоилов за дела се оказаха пълен балон, пише „24 часа“. 

Чандъров се закани да съди БФС за решението да се вкара служебно ЦСКА 1948 в елита, като се прекрати първенството във Втора лига, но явно вече близо месец няма време за това.

Стоилов пък обяви в интервю, че “червените” ще съдят същия клуб за обсебване на емблемата и наименованието, което обаче се оказа невярно. Такова дело не е заведено в градския съд.