Бившият нападател на Арсенал Никлас Бентнер може да е получил сериозна контузия, след като пострада при победата над Бирмингам с 3:1 снощи. 

Датчанинът падна лошо след съприкосновение с Майкъл Морисън и обърна глезена си. Мачът бе прекъснат за няколко минути, като футболистът бе изнесен на носилка и имаше нужда от кислород. Съмненията са, че може да става въпрос дори за счупен крак. 

Преди да се контузи Бентнер изработи гола на Ерик Лихай, с който тимът му поведе, а влезлият на негово място Апостолос Велиос удвои аванса на отбора малко по-късно. Гостите върнаха един гол, но Хилдеберто Ферейра гарантира триумфа на Нотингам. 

Така Форест прекъсна серията си от 6 поредни мача без победа в Чемпиъншип, печелейки за първи път от август и изкачвайки се в средата на класирането с 15 точки. Успехът дойде само часове, след като собственикът Фаваз Ал Хасави разкри, че е близо до споразумение за продажбата на клуба. 

Загубата бе първа като гост за Бирмингам, който върви доста по-добре и има 20 точик, заемайки място в първата половина на класирането.