Полузащитникът на Англия Джордън Хендерсън черпи вдъхновение от легендарния гол на Пол Гаскойн срещу Шотландия на Евро 96 и казва, че предстоящият двубой със „съседите” никога не може да бъде нормален. 

Преди 20 години Газа отбеляза фантастично попадение, когато прехвърли Колин Хендри с левия крак и веднага стреля с десния от въздуха, за да гарантира успеха с 2:0. 

„Очевидно това е огромен мач. Предвид неговата история е ясно, че не става дума за нормален двубой. Гледахме доста от миналите ни мачове срещу Шотландия и има някои моменти, които помня, най-вече голът на Пол Гаскойн на Евро 96” заяви Хендерсън. 

„Момчетата знаят колко е важен този сблъсък за нас и то не само защото е Англия – Шотландия, но и защото той е важен за класирането ни за световното първенство” добави халфът, който също призова Гарет Саутгейт да остане национален селекционер за постоянно. 

„Мениджърът се справя брилянтно, след като получи възможността да работи с нас и всички го подкрепяме. Научихме доста неща на тренировките и вярва, че ще играем добре и ще спечелим” изтъкна още Хендерсън.