Питър Крауч стигна 100 гола във Висшата лига, почти 15 години, след като вкара първото си попадение с екипа на Астън Вила. Това се случи при равенството 1:1 между Стоук и Евертън. 

Домакините поведоха в 7-ата минута. Тогава Марко Арнаутович се измъкна зад защитата на съперника и подаде към Питър Крауч, който отбеляза своето юбилейно попадение, а след това високият футболист отпразнува гола с движения на робот!

В средата на първата част той бе близо до ново попадение, но опитът му от въздуха не бе точен. След това и Арнаутович пропусна останал сам срещу вратаря. 

Гостите обаче не се отказаха и успяха да изравнят в 39-ата минута. Тогава Шеймъс Колман опита нещо средно между удар и центриране, топката се отклони в Райън Шоукрос и влетя във вратата. Първоначално попадението бе отменено заради засада, но след това бе зачетено. 

След паузата направилия дебют Саидо Бераино почти се превърна в герой за Стоук, след като ударът му избит от голлинията от Рамиро Фунес Мори. Лий Грант пък отрази изстрел на Том Дейвис. 

Евертън остава 7-и с 37 точки, докато Стоук също е в първата половина на класирането, като е 9-и с 29.