Както се очакваше Саутхемптън реши да се раздели с мениджъра Клод Пюел след само един сезон съвместна работа. 

Французинът изведе тима до 8-ото място във Висшата лига и финал за Купата на Лигата, но заради лоши отношения с някои играчи престоят му на южния бряг бе прекратен предварително. 

„ФК Саутхемптън може да потвърди, че прекрати договора на мениджъра Клод Пюел. Всички в клуба искаме да му благодарим за неговата работа и отдаденост и му желаем всичко най-хубаво за в бъдеще“ се казва в официалното съобщение. 

Факт е, че въпреки мястото в горната половина на класирането, Светците имаха само 6 точки повече от 17-ия и спечелиха едва 12 от 38 мача в елита. Феновете също не бяха доволни от начина на игра и стратегията на Пюел в някои мачове, което явно е оказало влияние за решението. 

Шефовете на клуба се надяват да могат да привлекат бившия бос на Борусия Дортмунд Томас Тухел, а другите опции са Маурисио Пелегрино, Яп Стам, Франк де Бур и Дейвид Мойс. 

Саутхемптън е третият тим, който ще има нов мениджър за новата кампания след Уотфорд и Кристъл Палас, като Стършелите взеха Марко Силва, а Орлите още търсят своя нов бос.