Легендарният английски футболист Пол Гаскойн показа, че е спечелил най-голямата битка в живота си – тази срещу алкохола и депресията. 

Бившият полузащитник направи емоционално завръщане на терена. Направи го в благотворителния мач между легенди на Нюкасъл в чест на починалия чешки вратар Павел Сърничек. 50-годишният Гаскойн беше в добро настроение и най-вече в отлично здравословно състояние.

„Най-после докосвам отново това, което най-много съм обичал – топката“, каза усмихнатият до уши британец, цитиран от "Труд". Отборът на Гаскойн победи, а бившият национал на Англия се отчете с гол. Отпразнува го като за голяма победа, каквато всъщност постигна.

В началото на месец май Газа даде прочувствено интервю за английска телевизия, в което призна, че повече няма да се докосне до алкохола.

„Съжалявам за всичко, но повече няма да се повтори – каза тогава Гаскойн. – Искам да спечеля тази битка и никога да не разочаровам феновете си. Най-лесно беше да заключа вратата, да изключа телефона си, лампата и телевизора… Да остана сам, но няма от какво или от кого да се крия. Ще се върна към живота.“

И Гаскойн го направи...