Англия завърши с победа в квалификациите за световните финали, след като без да блести спечели с 1:0 гостуването си в Литва. 
 
Мачът бе без значение за хората на Гарет Саутгейт, който бяха финалисти още отпреди сблъсъка и това се отрази в играта им, която не бе особено впечатляваща. 
 
По този начин Англия завърши квалификационната кампания без загуба, като спечели 8 срещи, а в 2 завърши наравно. Трите лъва не са губили квалификационен двубой от 2009-а и направи четвърта поредна кампания за голям форум без поражение.  

Гарет Саутгейт очаквано даде дебют на Хари Уинкс и Хари Магуайър, а Аарън Кресуел бе титуляр за първи път. Съставът бе доста променен, но Хари Кейн водеше нападението. 

 
Гостите не бяха особено мотивирани и в 12-ата минута можеха да изостанат, след като Магуайър се подхлъзна и Сернас стреля с глава, но покрай вратата. Все пак класата на Англия си личеше и Майкъл Кийн стреля опасно близо до целта. 
 
В 26-ата хубава атака завърши с отклонена топка с глава от Хендерсън към Али, който бе съборен в наказателното поле от Вербицкас. Хари Кейн не показа милост и реализира отсъдената дузпа. 
 
Като цяло обаче гостите не бяха прецизни в завършващата фаза. В 39-ата минута Рашфорд успя да се освободи и затрудни Сеткус, но Али и Кейн се разминаха с добавката. 
 
След почивката ситуацията на терена не се промени особено, като в 54-ата минута Уинкс беше близо и до дебютния си гол за Трите лъва, но ударът му бе избит от Сеткус. 
 
Малко след това Кийн едва не си отбеляза автогол, след като отклони едно центриране към далечния ъгъл, но Бътланд се разтегна и изби. Удар с глава на Кресуел също бе избит от стража на домакините, след като англичаните така и не можеха да стигнат до втори гол. 
 
В 84-ата минута Матулевичус стреля право в Бътланд от отлична позиция и пропусна да донесе ценна точка за литовците, които приключиха с 6 точки в актива си, печелейки само един мач. 
 
Литва – Англия 0:1
 
0:1 Кейн 27 дузпа
 
Литва: Сеткус, Андрюскевичус, Гирдванис, Зулпа, Климавичус, Боровский, Сливка, Вербицкас, Новиковас, Сернас (78 Матулевичус), Черних
Англия: Бътланд, Кийн, Магуайър, Стоунс, Трипиър, Уинкс, Хендерсън, Кресуел, Али (82 Лингард), Рашфорд (72 Стъридж), Кейн