Както се очакваше Клод Пюел официално бе потвърден за нов мениджър на Лестър с договор до 2020-а година. Французинът заменя освободения наскоро Крейг Шекспир, като временният наставник Майкъл Апълтън ще остане в неговия щаб. 

„За мен е привилегия да бъда новия мениджър на Лестър Сити. Това е клуб, чийто ценности и амбиции са много близки до моите. Това е вълнуваща възможност и аз нямам търпение да работя с играчите, собствениците, екипа и феновете в стремежа да продължим да постигаме успехи” заяви Пюел. 

Натрупал солиден опит в родината си начело на отбори като Лион, Монако и Ница, 56-годишният треньор изведе Саутхемптън до 8-о място и финал за купата на Лигата, преди да бъде освободен след само една година на южния. 133 дни по-късно обаче, той отново е част от Висшата лига. 

„Когато започнахме да търсим новия си мениджър, бордът бързо изгради профил на кандидатите и Клод Пюел е перфектен избор в опита ни да се развиваме. Неговият поглед върху детайлите и разбиране за потенциала, който имаме и аз съм много доволен, че ще работим с него” заяви вицепрезидентът на Лисиците Аяват Сривадханапрабха. 

Лестър е 14-и в класирането, като дебютът на Пюел ще бъде в неделя в домакинството срещу Евертън.