Марк Хюз вече не е мениджър на Стоук Сити. Той бе уволнен веднага след като Грънчарите отпаднаха още в първия си мач за ФА Къп през този сезон. 

Четвъртодивизионният Ковънтри удари състава от Висшата лига с 2:1 и това реши съдбата на уелсеца, който бе под огромно напрежение заради серията лоши резултати в първенството. 

Още в началото на седмицата имаше слухове, че Хюз ще бъде освободен, но тогава той получи още един мач да покаже, че може да оправи нещата. Новият провал обаче означава край на престоя му в Стоук. 

Джордън Уилис вкара за Ковънтри с глава в средата на първото полувреме, но във второто Чарли Адам изравни от дузпа за Стоук. В 67-ата минута Джак Гримър обаче, получи възможност да стреля и с отличен нисък удар преодоля Бътланд, за да донесе победата на носителя на трофея от 1987-а година. 

Мачът ще се запомни със завръщането в игра на Стивън Айрлънд, който записа първия си мач от май 2016-а година, когато счупи крака си и след това дълго време се възстановяваше. Халфът бе на терена до 73-ата минута, като получи жълт картон.