Евертън официално потвърди привличането на турския нападател Дженк Тосун. Това на стана на почивката на двубоя с Ливърпул  за ФА Къп, който Карамелите загубиха с 1:2 и отпаднаха. 

Футболистът позира със синия екип, след като Карамелите се разбраха с Бешикташ за трансфер на стойност 27 милиона паунда. Договорът на играча е за 4 години и половина. 

„Той е най-добрият в Европа за тези пари. В момента той е най-добрият турски нападател, вкарва в Шампионската лига и притежава всичко, което е необходимо на един силен атакуващ играч“ категоричен бе Сам Алърдайс, който се надява, че Тосун ще подобри нападението на мърсисайдци, което зависи много от Уейн Руни. 

„Евертън е страхотен клуб с богата история и традиции и аз нямам търпение да покажа на феновете какво мога. Вярвам, че мога да бъда полезен на отбора и да се представя на ниво във Висшата лига. Мога да стрелям и с двата крака, силен съм във физечско отношение и наистина съм развълнуван от това ново предизвикателство в кариерата ми“ коментира самият Тосун.