Хари Кейн очаквано отхвърли обвиненията на Върджил ван Дайк, че е симулант след равенството 2:2 между Ливърпул и Тотнъм вчера. 

Защитникът обяви, че голмайсторът е паднал твърде лесно при първата дузпа за Шпорите, която Кейн пропусна, но след това все пак отбеляза при втория наказателен удар, за да донесе точката на отбора си. 

„Вратарят Кариус плонжира и препречи пътя ми. Аз съм играч и няма да се преместя, тъй като това е футболът. Без съмнение имаше контакт и тогава паднах“ заяви Кейн, който също се присъедини към Маурисио Почетино и похвали съдиите за работата им. 

„Мисля, че лайнсменът показа страхотен характер, за да отсъди втората дузпа, тъй като при първата имаше много спорове, така че да вземе решението сега, бе от огромно значение. А дузпа определено имаше“ добави нападателят, който стигна границата от 100 гола във Висшата лига и вече мисли за следващата стотачка. 

„Това трябва да е целта ми и се надявам, че този път ще ги отбележа по-бързо, отколкото сега“ каза още голаджията, на когото бяха достатъчни 141 мача, за да вкара тези попадения.