Селекционерът на Панама Ернан Дарио Гомес е на мнение, че Англия няма звезди в отбора, а има един сплотен колетив.

Той също така смята, че това, че хората подценяват абсолютния дебютант на Световни финали, е много добре за водения от него тим.

62-годишният колумбиец класира панамците за пръв път в тяхната история на такъв голям форум и на практика влезе в аналите на местния футбол.

Бившият дефанзивен халф има сериозен опит в национални отбори и е водил до момента родината си Колубия на два пъти, Еквадор и Гватемала.

Панамците пък са в група с Англия, Белгия и Тунис на Мондиала в Русия. 

"Това беше едно от най-хубавите неща, които някога са се случвали в живота ми", обяви пред "Скай Спортс" Гомес за класирането на Мондиала с Паанама.

"Беше много важно както за мен, така и за цялата нация, да бъдем на този форум. Това е една сбъдната мечта".

"Разликите между Англия и Панама са толкова големи, че ако успеем да постигнем дори някакъв положителен резултат, това ще бъде сензационно за нас като отбор".

"Ние изпитваме голям респект към националния отбор на Англия. Те са много добър отбор от млади и много талантливи играчи и са страхотни в тактически план. Не мисля обаче, че тази Англия има звезди като преди време. 

"Знам, че ние сме непознат за останалите тимове отбор и мисля, че те ни подценяват, но мога да ви уверя, че изобщо не сме лоши. Отборът ми играе бърз и силов футбол, и сме доста грамотни в тактическо отношение". 

"Хари Кейн? Не мисля, че той е звездата на Англия, но определено е световна класа". 

"Целта ни на Мондиала е да се забавляваме и да се опитаме да объркаме сметките на фаворитите, така че да покажем, че Панама не е отбор за подценяване. Ще играем без напрежение, което е голям плюс".