Бившият защитник на Ливърпул Мартин Шкъртел е бил предложен на Нюкясъл. 33-годишният словашки национал може да премине при „свраките“ на изгодна цена. Бранителят има договор с Фенербахче за още година, а освен това е желан и от Глазгоу Рейджърс, където мениджър стана бившият му съотборник Стивън Джерард.

„Хроникъл“ обаче твърди, че Рафа Бенитес също може да се възползва от ситуацията. „Свраките“ успяха да запазят елитния си статут, а испанецът иска да подсили тима си за новото първенство. Самият Шкъртел не крие, че иска да се завърне във Висшата лига на Англия.

Словакът напусна Ливърпул преди две години, след като изигра над 250 мача за клуба. „Мартин би бил щастлив да играе за Стивън Джерард, но понякога реалностите са различни. Не мисля, че Рейджърс могат да предложат подходящата оферта, тъй като сега Шкъртел взима 4-5 пъти повече в Турция. Освен това Фенербахче трудно ще се раздели с най-важния си играч преди квалификациите на Шампионската лига“, заяви агентът на защитника Карол Ксонто.