Легендата на Арсенал Тиери Анри официално обяви, че спира да бъде телевизионен анализатор в стремежа да развие треньорската си кариера. 

От 2015-а година той работеше за „Скай Спортс“ и даваше експертно мнение за най-големите мачове на Острова. През 2016-а обаче, стана помощник на Роберто Мартинес в националния отбор на Белгия и само преди дни помогна на отбора да завърши трети на световното първенство. 

Това преживяване явно окончателно го е убедило да преследва развитие като футболен мениджър. 

„През последните  4 години имах някои страхотни треньорски моменти и те ме накараха да бъда още по-отдаден в стремежа да изпълня дългогодишната си амбиция да стана футболен мениджър. Затова с тъга трябва да съобщя, че напускам „Скай Спортс“, за да мога да прекарвам повече време на терена и да се концентрирам в постигането на голямата си цел. Благодаря на всички от екипа за времето прекарано заедно и за страхотните спомени“ заяви Анри. 

Французинът се наслади на бляскава футболна кариера, в която спечели повече от 35 индивидуални и отборни отличия най-вече с Арсенал и Барселона, а като журналист направи интервюта с някои от най-големите звезди в Англия като Хари Кейн, Пол Погба и Алексис Санчес.