Наставникът на Англия Гарет Саутгейт защити решението си да пусне в игра в контролата срещу Швейцария снощи Хари Кейн, въпреки преумората у нападателя. 

Голмайсторът на Тотнъм неочаквано се появи на терена 30 минути преди края, което накара анализатора на „Скай Спортс“ Гари Невил да постави под въпрос действията на селекционера и да обяви, че не е имало смисъл Кейн да играе в този двубой, тъй като има нужда от освежаване и почивка. Саутгейт обаче не бе съгласен.  

„Идеята бе Хари да поддържа игровия си ритъм преди важните мачове на Тотнъм. През последните 3 дни той не тренира много, но искахме да не губи форма. Не мисля, че тези 30  минути са кой знае какъв проблем“ заяви треньорът. 

„Ако започваш един мач е различно, тъй като настройката е друга. В същото време обаче искахме да завършим сблъсъка на ниво, а и не бе лесно да дадем почивка на всички, на които искахме“ добави Саутгейт, чийто тим определено не бе убедителен, но все пак спечели след гол на Маркъс Рашфорд. 

„Много съм радостен за Маркъс. Знаем, че той ще бъде страхотен играч, притежава супер психика и е отлично да работиш с него. Вкара два гола в тези два мача и игра много добре, което е важно за него. Факт е, че не се представихме чак толкова добре, особено до почивката, но след това се подобрихме. Съперникът бе солиден, което също не трябва да се пренебрегва“ каза още специалистът.