Легендата на Челси Франк Лампард, който прави първите си стъпки в мениджърската професия и води Дарби Каунти, се отърва само с глоба след изгонването си в мача с Родъръм през уикенда. 

Тогава той бе изгонен в 77-ата минута при поражението на своя тим с 0:1, след като напусна техническата зона, за да протестира срещу отсъждане на съдията. 

Очаквано след мача той бе обвинен в непристойно поведение, но призна вината си и в резултат бе глобен само с 2000 паунда. Тази вечер обаче ще бъде на линия за двубоя на Дарби срещу Блекбърн и ще може да седи на пейката. 

„Това е ново правило от този сезон с жълти и червени картони на треньорите. Ядосах се, защото другите наставници редовно напускат зоните си, за да се разправят със съдиите, докато сега реферът побърза да ми покаже червен картон. Това наистина е проблем, но може би не е моя работа да се боря с това, а трябва да го направи ФА“ заяви Лампард. 

Под негово ръководство Дарби е на 7-о място в класирането на Чемпиъншип с 4 победи и 3 загуби до момента, като с 12 точки изостава само с 3 от лидера Лийдс.