След отлично първо полувреме, Англия постигна една от най-знаменитите си победи в последните години, след като срази Испания с 3:2 насред Севиля в мач от Лигата на Нациите. 

Хората на Гарет Саутгейт вкараха 3 гола до почивката чрез Рахийм Стърлинг и Маркър Рашфорд след невероятни атаки, което се оказа достатъчно за триумфа, въпреки че след паузата трябваше предимно да се бранят и допуснаха два гола. 

Така Трите лъва спряха серията си от 4 поредни срещи без победа и си върнаха за поражението от иберийците на „Уембли“ с 1:2 миналия месец и върната интригата в групата, като вече имат 4 точки, докато испанците останаха с 6. 

Поражението бе първо за Луис Енрике начело на Ла Фурия, а освен това тимът му загуби състезателен мач у дома за първи път от 2003. След това съставът имаше 34 победи и 4 равни, преди да преклони глава сега на „Бенито Виямарин“. Англичаните пък  не бяха побеждавали противника си на негов терен от 1987-а. 

Както се очакваше Джо Гомес и Хари Уинкс стартираха за гостите, които бяха доста офанзивни в предни позиции, където действаха Стърлинг, Рашфорд и разбира се Хари Кейн. Формацията на Ла Фурия също бе предвидена, въпреки че Луис Енрике направи 8 промени от победата над Уелс. Де Хеа, Рамос и Саул единствено запазиха местата си. 

В първите минути англичаните действаха агресивно и пресираха домакините, които владееха повече топката. В 4-ата минута иберийците атакуваха отдясно, но ударът на Джони бе блокиран от Гомес. Защитникът на домакините имаше и опция да подаде към свободния Асенсио, но не го направи. 

Последваха още два корнера за испанците и напрежение пред Джордън Пикфорд, но гостите оцеляха и в 16-ата минута удариха с отлична атака. Кейн пусна вляво към свободния Рашфорд, той веднага прати по земя в центъра, където скоростта на Стърлинг му помогна да се измъкне и нападателят на Манчестър Сити с мощен удар прати топката под гредата, за да не остави шансове на Де Хеа. Страхотен гол и аванс за Англия!

Испанците опитаха да отговорят веднага и Асенсио получи свободен отляво, влезе към центъра и реши да стреля с десния крак, но прати топката доста неточно. Иберийците определено изглеждаха притеснени и натискът им не даваше резултат. 

В същото време англичаните продължиха да спазват първоначалната си стратегия и в 30-ата минута съвсем шокираха съперника след още една отлична контра. Този път Кейн задържа една изритана топка от Пикфорд, обърна се и изведе по великолепен начин подкрепилия го Рашфорд, който на скорст овладя и пусна топката покрай Де Хеа – 2:0 за Трите лъва насред Севиля! 

Случилото се показа, че в защитата на Испания нещата изобщо не са розови и англичаните се възползваха от тази лоша организация, за да вкарат отново. Баркли изведе с подаване по въздуха Кейн зад защитата, той отклони успоредно на голлинията, където Стърлинг спокойно засече за 3:0. Истинска сензация, в която сякаш самият Гарет Саутгейт не можеше да повярва! При този резултат дойде и почивката. 

Луис Енрике не направи промени за старта на втората част в 50-та минута бяха близо до гол. Асенсио успя да се обърне в наказателното поле и да стреля, но Джо Гомес се хвърли в краката му и успя да отклони топката покрай гредата, намесвайки се решително. 

Енрике все пак направи двойна място малко след това и жокерът Пако Алкасер отново блесна. Пикфорд допусна да се стигне до корнер, след като не са намеси на ниво, а при изпълнението топката бе завъртяна към близката греда, където нападателят засече с глава и намали изоставането. Това вдъхна увереност на домакините, които натиснаха. 
 
В 63-ата минута Пикфорд почти направи огромна глупост. Вратарят се замота при върната топка към него и вместо да я изчисти я задържа. Родриго притисна стража на Евертън успя да му отнеме и бе на път да отбележи, когато с отчаян шпагат Пикфорд успя да избие в корнер. Преди да го направи обаче, той задържа съперника и домакините поискаха дузпа, но реферът не отсъди такава. 
 
Стратегията на гостите от първото полувреме обаче не работеше и те рядко минаваха центъра след паузата, като почти през цялото време се играеше в тяхната половина. Алкасер стреля неточно след една отбита топка, докато испанците продължиха да натискат. В самия край Алонсо първо удари греда, а след това Рамос се разписа с глава, но голът му дойде твърде късно. Въпреки това Ла Фурия си върна достойнството. 
 
Испания – Англия 2:3
 
0:1 Стърлинг 16
0:2 Рашфорд 30
0:3 Стърлинг 38
1:3 Алкасер 58
2:3 Рамос 97
 
Испания: Де Хеа, Джони, Начо, Рамос, Алонсо, Бускетс, Тиаго, Саул (56 Себайос), Аспас (56 Алкасер), Асенсио, Родриго (72 Мората)
Англия: Пикфорд, Трипиър (85 Александър-Арнолд), Гомес, Магуайър, Чилуел, Дайър, Уинкс (90 Чалоба), Баркли (76 Уокър), Стърлинг, Рашфорд, Кейн